header banner
Default

Cryptofraude komt steeds vaker voor in het VK


In een recent persbericht van de Britse Lloyds Bank wordt onthuld dat cryptofraude gedurende het afgelopen jaar met een stijging van 23% te maken heeft gekregen.

Vooral jonge mensen kwetsbaar

Jonge beleggers in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar blijken het meest kwetsbaar te zijn voor crypto-aanvallen, volgens het recente persbericht van de Britse Lloyds Bank.

Het persbericht vervolgt met alarmerende cijfers over de financiële gevolgen voor slachtoffers van crypto-oplichting. Gemiddeld lijden zij een verlies van £10.741 (circa €12.280), wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het voorgaande jaar, waar het gemiddelde verlies £7.010 (circa €8.041) bedroeg.

Interessant is dat 66% van alle gevallen van investeringsfraude plaatsvindt op sociale-mediaplatforms, waarbij Instagram en Facebook als voornaamste bronnen worden geïdentificeerd, zo blijkt uit aanvullende gegevens.

Verder rapporteert het persbericht dat crypto-investeerders gemiddeld drie betalingen doen voordat ze zich realiseren dat ze het slachtoffer zijn van oplichting. Dit betekent dat er vaak 100 dagen verstrijken vanaf de datum van de eerste transactie voordat een rapport aan de bank wordt ingediend. Helaas meldt Lloyds dat tegen die tijd het geld doorgaans al lang verdwenen is.

Verscherping van crypto-regulering

Deze ontdekkingen worden gepresenteerd in het kader van een update van 9 november, waarin wordt benadrukt dat Groot-Brittannië zijn grip op de regulering van de cryptocurrency-markt verscherpt, een ontwikkeling die al enkele maanden in de maak is. De recent geïmplementeerde maatregelen, onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA), hebben tot doel de verantwoordelijkheid van het adverteren van crypto-activa te vergroten en duidelijke richtlijnen vast te stellen voor het gebruik van stablecoins.

Volgens deze voorschriften zijn cryptobedrijven nu verplicht zich te houden aan een specifieke afkoelingsperiode, waarin nieuwe investeerders de tijd krijgen om hun beslissingen te overdenken. Daarnaast moeten ze ‘verwijs een vriend’-bonussen vermijden en wordt er geëist dat alle advertenties duidelijke risicowaarschuwingen bevatten. Deze stappen worden gezet in het streven naar een meer gereguleerde en transparante crypto-omgeving in het Verenigd Koninkrijk.

Sources


Article information

Author: Brittany Jones

Last Updated: 1704525842

Views: 845

Rating: 4.5 / 5 (58 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brittany Jones

Birthday: 1973-02-16

Address: 73438 Scott Circles, South Eric, MO 21325

Phone: +4200871535871305

Job: Paramedic

Hobby: Playing Piano, Backpacking, Embroidery, Golf, Badminton, Chess, Snowboarding

Introduction: My name is Brittany Jones, I am a Open, frank, radiant, venturesome, ingenious, variegated, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.