GaudiLab / Shutterstock

GaudiLab / Shutterstock

Voor hem was het de normaalste zaak van de wereld: met een groep vrienden afspreken, naar een festival of kroeg en daarvoor eerst nog even snel een anekdote over de laatste keer dat hij Keta gebruikte. Maar toen de 24-jarige Jordy merkte dat de drang naar het praten over drugs hem het plezier van de avond ontnam besloot hij af te kicken.

“Het was voor mij de normaalste zaak van de wereld”, vertelt Jordy aan de keukentafel bij hem thuis. “Ging je naar een feestje, dan deelde je eerst uitgebreid wat magic truffels eigenlijk doen met je reukvermogen. Of je somde op hoe veel minder schadelijk XTC eigenlijk voor je hersenen is dan alcohol. In het begin had ik helemaal niet door hoe verslavend dat was.”

Nadat hij een aantal van zijn beste vrienden had verloren was het voor Jordy duidelijk dat hij echt moest stoppen. “Op een gegeven moment had ik ’s avonds alleen nog contact met een groep gasten die zelf ook verslaafd waren. Je gaat dan samen steeds vreemdere anekdotes delen, puur om nog wat te voelen. Ik ging zelfs experimenteren met Peruaanse fluistertechnieken, toen wist ik dat ik echt aan de bel moest trekken.”

Sinds hij vaker zijn woorden inslikt gaat het een stuk beter met Jordy. “Ik heb weer meer energie en ben zelfs laatst met een oude vriend weer wat gaan drinken in de kroeg. Hij vroeg of ik nog weleens praatte over drugs, maar gelukkig is dat nu verleden tijd. Inmiddels heb ik wel een nieuwe verslaving: praten over beleggen.”


Is het een designerdrug of een random klap op een toetsenbord? Doe de test!

VIDEO: Dakloze man praat openlijk over zijn verslaving aan heroïne. We hebben een opioïdencrisis in Amerika.
Invisible People

Shutterstock / Daniel Pieterson

Campagne tegen drugsgebruik herinnert Nora eraan dat ze haar dealer nog moet bellen voor ADE

VIDEO: Afkicken van drugsverslaving | Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Shutterstock / Ground Picture

Vrouw verwijdert Instagram van telefoon zodat ze voortaan via Safari haar Instagram kan checken

VIDEO: Laten we stoppen met het misbruiken van drugsgebruikers
TEDMED

Shutterstock / Elena Rostunova

Dit keta-dieet bevat pas echt extreem weinig koolhydraten

VIDEO: Moeder vreest voor het leven van haar drugsverslaafde tienerzoon
CBC News